Додека едни актери ја „бранат“ Македонија и кешираат, други немаат ни за леб!

by Фокус 17:50
17:50

Армија млади актери чекаат „кров над глава“ во повеќето театри низ земјава, но, како што велат, за нив нема место, бидејќи не се членови на владејачката партија или на нивните коалициски партнери.

Еден од нив е 30-годишниот Един Јакуповиќ, кој веќе девет години е дипломиран професионален актер и првенец на генерацијата, но седум години води битка да се вработи во Турскиот театар.

- Advertisements -

За разлика од него, дел од неговите колеги и директори на театри  во моментов ја „ораат“ државата и ја бранат од „предавници“ и „кодоши“.

Истите тие луѓе беа на сите контрапротести организирани од партијата на власт, а некои, пак, се најдоа и на пратеничките листи на ДПМНЕ

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”