Дилема на криминалците: Aко не можеш да избегаш од државата, мораш да победиш на избори!

by fokus 14:16
14:16

Ако гледаме на таков еден, стратегиски начин, обратен како што реков на почетокот, одземањето на пасошите на главатарите на ВМРО-ДПМНЕ не го ослаби Груевски, туку напротив, само го зајакна.

Сега, кога нема кај да бегаат, сите тие луѓе му се уште повеќе лојални нему, како единствен човек кој докажал дека може да ги доведе до изборна победа, и тоа не само еднаш туку десет пати едно по друго.

- Advertisements -

Следната изборна битка се очекува да биде во октомври. Груевски одамна ги запали сите вмровски бродови, и бегање нема. Или победа или затвор за сите. Како да се демотивира така мотивираната војска на пастирот?

Па, Заев треба да ѝ даде „бродови“. Во спротивно, ќе му требаат нему кога тој ќе биде поразен. Или, пак, и тој самиот да ги запали неговите сопствени бродови и да ја мотивира својата војска. Хернан Грујес против Зорнан Кортес. Тоа ќе биде битка над битките.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”