Џокерот на Бранко, громобран на Груевски

by Фокус 13:03
13:03

Зошто Стевчо мора толку многу силно да го зарива ножот во демократијата и во правната држава, да врши политичка самоегзекуција на јавна сцена, да се бербати и да се валка, да се препелка во калта во која тоне Фамилијата, ако тој самиот, како што тврди, нема никаков криминал изминативе дваесет и кусур години колку што е во политиката, во бизнисот?

Зошто се претвора во политичка преторијанска гарда на режимот, кога Мијалков, Јанкулоска, Јанакиески се набиени во глувчешка дупка, а Груевски политички се тетерави.

- Advertisements -

Дотаму ли Стевчо нема никаков излез или како политички мршојадец нешто сепак наумил?

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”