Дали ВМРО-ДПМНЕ ќе се врати или СДСМ ќе ја зацврсти власта?

by fokus 14:34
14:34

Евентуален независен настап на локалните избори на групата „реформатори“ на ВМРО-ДПМНЕ, би бил силен удар за партијата.

Покрај оваа опасност, тука е настапот на ВМРО-ДПМНЕ од позиција на опозиција, како и обвинувањата и судските процеси од СЈО, кои ќе имаат силно влијание врз изборите. За првпат по 2005 година, пак, СДСМ настапува од позиција на власт и ќе ги организира изборите.

- Advertisements -

Ова е голема предност, но останува да се заврши процесот на промени на директорските места и другите важни позиции во сите ешалони на власта.

Овој процес треба да се забрза за на изборите партијата да настапи со целосен капацитет и контрола на институциите

Пишува
Никола СПАСОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”