Дали Груевски ќе преживее ако стане марионета на Запад?

by Фокус 17:30
17:30

Политичката криза во која се наоѓа Македонија е пред крстопат на разрешница или на натамошно продлабочување, врз што влијаат повеќе фактори.

Освен внатрешната политичка динамика, која можат да ја создадат повторно активираните „бомби“ на опозицијата и улогата на Албанците, тука се и неколку меѓународни фактори.

- Advertisements -

Европската унија, САД, состојбата во регионот, улогата на Кумановската војна, безбедносната состојба на меѓународен план и геостратегијата на големите сили. Аналитичарот Сем Вакнин и нашиот уредник Зоран Димитровски ја продолжуваат серијата дијалози токму на овие жешки теми

Подготви
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”