Дали Бог го факторизира Груевски?

by Фокус 12:21
12:21

Пречекот на пастирот во едно од селата под Шара, каде што во понеделникот беше со градоначалничката на Тетово, Теута Арифи и со министерот за аналфабети Абдулаќим Адеми, менделеевски едуциран барабанџија на Фамилијата, за божем да провери до каде се санирани последиците од поплавата, е вистинска слика на филмот „Македонија елементарна непогода 2015“.

Мозоците на народот, ставени на вриење во пропагандната машина на куртонските телевизии, можеа да регистрираат како една средовечна мештанка го прегрнува Груевски, го бакнува звучно во образите, а потоа гласно се слуша нејзината одушевена реакција „Убав син на мајка, добре ни дојде!“

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”