Дали 17-ти мај ќе биде новиот 15-ти септември?

by Фокус 18:30
18:30

Режимот на Груевски го преживеа објавувањето на бомбите (кои самиот Заев очекуваше за три дена да го срушат), па за очекување е дека ќе го преживее и најавениот голем, најголем до сега во историјата на Македонија опозициски протест.

Па, затоа, вистинското прашање не е што ќе се случува на 17-ти мај, туку што потоа, без оглед на исходот од тој ден.

- Advertisements -

Што ќе се случува на 18-ти мај, е прашањето од кое зависи иднината на Македонија!

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”