Чуварите на криминалот во време на диктатура

by fokus 14:29
14:29

Наместо реизбор на обвинителите и судиите, треба да се почне процес на кривично-правно процесуирање на нивните злодела. Прв чекор кон тоа е смена на Републичкиот судски совет и Советот на јавни обвинители.

Потоа финансиската полиција и одделението за организиран криминал треба да им погледне во банкарските сефови и сметки, како и во пасошите на најмногу 60-70 судии и обвинители, за кои има „основано сомнение“ дека работеле за своја и за сметка на Фамилијата

- Advertisements -

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”