Бомба – помија!

by Фокус 09:53
09:53

Обидот на Талат Џафери и Крсто Мукоски, со бомба-помија да се спротивстават на европските вредности за кои 6 месеци им го трошиме времето на Хан, Бејли и на Орав, нема да помине.

„Бомбите“ нема да бидат избришани од колективната меморија на Македонецот со еден закон.

- Advertisements -

Иако тоа е опасен обид за поништување на повеќегодишните напори на сите слободномислечки луѓе во земјава, а во поново време и на странците, мислам дека дури ни Џафери, ни Мукоски не веруваат дека ќе им помине.

Можда некоја плавуша – горда послушничка и да си помислила така, ама Талат и Крсто не!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”