Бизнисмени се предупредувале дека Мијалков ги прислушува!

by Фокус 17:50
17:50

„Фокус“ дознава дека деновиве се откриени нови аудиоснимки на кои неколку бизнисмени од кругот на власта меѓусебно се предупредуваат да прекинат со криминалните активности затоа што ги прислушуваат.

Едниот бизнисмен од градежната сфера, чија фирма многупати победува на тендери, е заведен под името Конкорд 1 (К1), негов бизнис соработник ангажиран како дистрибутер на алкохол е следен под кодот Конкорд 2 (К2), додека третиот бизнисмен е сопственик на компанија за производство на минерална вода и е заведен како НН.

- Advertisements -

Во една од снимките, НН му се јавува на Конкорд 1 да го предупреди дека неговиот пријател Конкорд 2 е следен и дека власта знае оти шверцува алкохол!

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”