Битолска фирма блиска до Мијалков добила милионски тендери од РЕК „Битола“

by fokus 13:53
13:53

„Марковски Компани“ на конзулот на Белорусија во земјава, Борче Марковски, доживува драматичен раст по 2012 година, кога всушност почнува да добива големи тендери од АД ЕЛЕМ за потребите на РЕК „Битола“.

Оттогаш до денес, двете страни имаат склучени договори во вредност од над 55 милиони евра, при што највисок е оној од 2013 година за помошна механизација, во износ од околу 14 и пол милиони евра, склучен по преговори без објавување оглас.

- Advertisements -

Оваа компанија води постојана битка со „Пелистер“, која годинава успеала да ѝ оспори еден тендер пред комисијата за жалби поради несоодветна тендерска документација

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”