Балканштина

by fokus

„Балкански правила“ се изнаоѓање методи и средства за постигнување одредени цели со непочитување на правилата на играта, што подразбира примена на незаконски и насилни начини.

Парадигматичен пример се токму сугестиите од евроатлантските емисари за „балканско решение“, за обезбедување мнозинство за уставните измени…

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК