Апсењата на Косово – историска можност за Приштина да расчисти со мрачното минато

by fokus 16:58
16:58

Без разлика на исходот од судскиот процес за кој се очекува да трае со години, отстранувањето на Тачи од Приштина ќе покрене низа политички промени на Косово.

Ова е првпат по дваесет години да се отвора простор за нова политичка реалност и нови попрогресивни сили, кои врз себе не ја носат сенката на ОВК и воените злосторства од крајот на 1990-тите

- Advertisements -
WEB Baneri (300x250)_CLIO_

Пишува
Дејан АЗЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК