Ако нема специјален јавен обвинител, изборите ќе се одложат за уште една година!

by Фокус 11:10
11:10

Доколку политичките партии не се договорат за позиционираноста и надлежностите на специјалниот јавен обвинител, како околу начинот на деполитизација на судството, неминовни се нови политички преговори, кои најверојатно ќе резултираат со одложување на изборите договорени за почетокот на следната година и нивно спојување со локалните избори во 2017 година.

Во исчекување на тоа, се поставува прашањето кои би биле следните маневри на Груевски, Заев и Ахмети

- Advertisements -

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”