Ако не се направи еднаш асли економија, вечно ќе се случува пишман демократија

by Фокус 19:20
19:20

Колку што е важно прашањето „Кога Грујо ќе падне?“, уште поважно е прашањето „Што по Грујо?“.

Ако новата власт, без оглед колку и да е демократски ориентирана, не ја крене економијата на нозе, многу бргу ќе си дочекаме народов пак да избере „И по Грујо – Грујо“.

- Advertisements -

Во Србија тоа им се случи на демократските сили што не успеаја да ја оправат економијата, па народот го избра Вучко да биде новиот Слобо.

Нешто слично се случи и во Русија, каде што подемот на Путин беше логичен избор на народот, кој од демократизацијата на Горбачов и Јелцин, никаков аир не виде.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”