Ако Груевски е македонскиот Марин Ле Пен, кој може да биде македонскиот Емануел Макрон?

by fokus 13:20
13:20

Да направиме паралела која би ни помогнала да сфатиме кој од нашите политичари е пандан на француските политичари и да видиме дали може да се научи нешто од нивните успеси и неуспеси.

Кој е Марин Ле Пен кај нас? Па Груевски, секако, нели се согласивме дека е одлепен. Не само што вешто ги има скинато сите гуштерови опашки за да купи време и да се спаси од оние кои го ловеа (лани дури и оставка си даде од премиерската функција), туку како и Ле Пен, и тој е не баш омилен лик кај водачите на ЕУ во Брисел, а и цело време нуди пред гласачите некаков патриотизам, национализам, нешто намигнува кон Исток, се крсти во Трамп и Путин и така.

- Advertisements -

Кој е Емануел Макрон кај нас?

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”