2015 – година на гумени куршуми!

by Фокус 11:20
11:20

Нашиот уредник Зоран Димитровски и аналитичарот Сем Вакнин, своите вообичаени дијалози во „Фокус“ овојпат решија да ги заменат со серија предвидувања за она што ќе се случува во 2015 година во Македонија, во регионот и во светот.

Граѓански протести, опозициски бомби, гумени куршуми, економски и финансиски колапс на држави од Европа, распаѓање на светскиот економски поредок, сајбер-војни и вистински војни на Блискиот и Далечниот Исток, атентати врз јавни личности, политичари, државници…

- Advertisements -

Кога сѐ ќе се сведе, подобро е овие прогнози воопшто да не се остварат, а светот и Македонија во 2015 година да станат здодевно место за живеење

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”