Tag:

скопје

  • На ова врнежливо време, надвор не смее да се излегува без чадор. А Скопјани имаат чадори во многу бои. Борбата на боите со сивилото ја забележа објективот на нашиот фоторепортер.

  • Вид атмосферска појава која служи за да ги изненади надлежните служби – секоја зима. Интересно, снегот оваа функција ја има само во Македонија, оти во други земји, кога ќе падне, особено во декември, никого не го изненадува, дури ни надлежните служби.

  • Поради повисока свест за тоа дека загадувањето е нормална работа во секоја метропола, редакцијата на провладиниот портал…

  • Смогледало

    by fokus
    by fokus

    Тоа што деновиве, како впрочем и секоја зима во овој период од година, главниот град гледан од Водно личи на езеро од смог не е воопшто за изненадување. Затоа што во смогот, како во огледало, се гледа одразот на нашиот начин на живеење и размислување.