Tag:

24 dekemvri

  • Помина една година од бруталната егзекуција на парламентарната демократија во Македонија. Така, со полициско – партиска бруталност беше освоена и последната институција, каде што можеше да се чуе, иако не и да се испочитува, поинаков став од оној на Груевски и неговата дружина во Собранието.

  • Дел од вжештената атмосфера пред Собранието за време на „црниот понеделник“ лани беа и контрапротестантите кои тогаш „спонтано“ се собраа пред зградата на парламентот за да ѝ изразат поддршка на власта при донесувањето на буџетот. Фокус тогаш објасни кои беа тие луѓе и што точно им беше целта.

  • Пред една година, трагикомичниот крај на авторитетот на законодавниот дом можеби го навестуваа пораките од вмровците, дека како власт ќе трошат и ќе прават што сакаат, бидејќи „Македонија е нивна куќа”. Тогаш не сфаќаа дека со своето однесување всушност ги урнисуваат токму темелите на таа куќа!