Во потрага по себеспасувањето

by fokus 13:53
13:53

Ако ги врати украдените пари и ако понатаму не го трауматизира и драматизира општеството, НГ има шанси повторно да се реинтегрира вo општеството, обезбедувајќи мир и иднина за себе и за своите деца.

Сите други алтернативи се многу попогубни за него, иако оваа навидум му изгледа најпогубна. Во неа нема што да изгуби, освен суетноста и, се разбира, власта и украдените пари.

- Advertisements -

Но, нив и така и вака ќе ги изгуби, и тоа ќе ги изгуби со многу подраматични и потешки последици.

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”