Трите „П“ на моќта: Пропагандата, Пендрекот и Парите!

by Фокус 20:00
20:00

Изреката вели дека кога единственото решение што ќе ти остане на располагање е чеканот, секој проблем со кој ќе се соочиш ќе ти изгледа како клинец.

По осум години носење погрешни одлуки (било затоа што не знаат дека се штетни или ако знаат дека се штетни, свесни се дека народот ќе страда, а не тие лично) преродбенците се доведоа до ситуација единственото решение во рацете да им биде „чеканот“ на казните.

- Advertisements -

Така какво било однесување на граѓаните им личи на „клинец“, т.е. прекршок, криминал или грев, кој треба остро да се казни за да се пополни буџетот од казната.

Но, како да се разбере тоа што сличен проблем, само на друго ниво, има и опозицијата.

Па, следствено, дали кога не знаеш да победуваш на избори, секоја власт ти личи на диктатура?

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”