Трета среќа!

by Фокус 19:00
19:00

Веќе стивнува еуфоријата од откривањето на „бомбата“ со прислушување. Стивна и зачуденоста и како режимот ги прислушува своите највисоки функционери, како и исмејувањето на тој чин.

Веќе следното утро се разбудивме со болното сознание дека дваjца братучеди ни ја поседуваат приватноста.

- Advertisements -

Во каква банана-држава живееме ние? Следени се преку 20.000 граѓани во времето на груевизмот, во овие девет години!

А, според некои информации од 1944-1991, за 47 години, во времето на комунизмот, се следени 14.573 лица.

Ова, драги мои, покажува дека по падот на овој режим, следната демократска власт ќе треба да направи вистинска лустрација!

Пишува
Џелал ХОЏИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”