Со или без Јоханес Хан – ќе заминат топтан!

by Фокус 19:55
19:55

Ете, само прашање на време беше кога ќор-сокакот однадвор, европскиот, кој ни беше заведен во последниот извештај, ќе ни се преслика и внатре. И тоа сега не е само државен ќор-сокак, туку и партиски и политички, опасно преоѓајќи и во еден вид општествен ќор-сокак.

И додека ќор-сокаците се пробиваат наоѓајќи врата, прозорец, излез или капиџик од овој ќор-сокак може да се излезе само со оставки. Иако целата влада и речиси сите одделно веќе се ептен зрели и со дела за оставка како тројцата вицепремиери; Ставрески, Џафери и Бесими, така и министрите Тодоров, Јанакиески, Јанкулоска, Адеми, Јашари и Изаири. Од и за сѐ што направија и не направија од градовите со загаденост, образование и судство, кирија во А4 формат и смртта на малата Тамара, сепак мислам дека тие оставки нема да се случат одделно.

- Advertisements -

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”