Случајот „Јустиција“ наместо правда, донесе креирана неправда!

by Фокус 17:40
17:40

Кога кон крајот на минатата година одекна информацијата дека се уапсени десетина судии и дека конечно ќе се расчистува во редовите на судството, задоволството беше и повеќе од очигледно.

Но, оптимизмот кратко траеше, бидејќи наместо да се гонат судии што уништуваат човечки судбини и ставаат невини зад решетки, на нивно место се најдоа судии кои наводно не го оштетиле граѓанинот, туку државниот буџет.

- Advertisements -

И тука веднаш замириса на нова сценирана полициска акција. И тоа темпирана, токму на денот кога беше објавен извештајот на ЕК за напредокот на Македонија.

Оттука тргнаа сите сомнежи, а еве по осум месеци, сѐ поцврсто се потврдуваат дека, сепак, станувало збор за свртување на вниманието од извештајот, а не за расчистување со криминалот и со корупцијата

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”