Сјајот и бедата на судските куртизани

by fokus 13:31
13:31

Основен „таргет“ на НГ и Фамилијата, при организацијата и контролата на работењето на судовите и обвинителството, било на клучните позиции да бидат поставувани луѓе од доверба, кои беспоговорно ќе ги извршуваат нарачките што ќе им бидат кажани.

Впрочем тие се оние кои по „електронски пат“ ги распоредуваат предметите кај овој или оној судија, односно тие се оние кои уште на почетокот ја определуваат содржината на донесената пресуда.

- Advertisements -

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”