Рестартирање или ресетирање?

by Фокус 18:30
18:30

Поради краткиот простор на можноста за дообјаснување, сето ова може да изгледа малку неразговетно, но чинам дека е возможно понатамашно образложување ако засега дефинираме дека всушност сето ова биле обиди. И во 1991, 1998, 2001, 2002, 2004 и во 2006 година.

Било тоа рестартирање или ресетирање, секогаш испаднало само обид. Никогаш не било целосно и усогласено за да биде процесот конечен.

- Advertisements -

Така и сега кога целосноста ќе зависи претежно од два процеса, а тоа се: колку следната власт ќе успее да ја аутентицира државата со граѓаните и колку ќе напредуваме во евроатлантскиот процес зашто, сепак, нема друга поцелосна и поконсензуална визија од тоа.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”