Ребалансот скроен за нов изборен поткуп

by Фокус 17:50
17:50

Уште мастилото од договорот од Пржино не се исуши, стигна првиот доказ дека со Груевски е речиси невозможно да договориш фер плеј правила на игра затоа што во својот „итарпејовскиот“ манир во водење политика, со секој потег докажува дека манипулацијата и изигрувањето се неговото второ име.

Оваа влада со години наназад не води фискална политика базирана на потребите за економски прогрес на земјата, туку единствено според потребите што ги налага избирачкиот список за да се поткупат сите категории граѓани и да ѝ одобрат на истата гарнитура пристап до јавните пари.

- Advertisements -

Проблемот е што од година во година, апетитите за масовниот поткуп се зголемуваат, а со тоа и задолжувањето на граѓаните

Пишува
Ида ПРОТУГЕР ВЕЉКОВИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”