Пропагандниот мотор на власта е „прва класа“, опозицискиот по „јус стандарди“

by Фокус 12:45
12:45

Пропагандниот мотор што ја влече од една до друга победа на избори локомотивата на ВМРО-ДПМНЕ е прва класа. Како да е произведен во Германија, а и е, и во фигуративна и во буквална смисла. Локомотивата гази сѐ пред себе, од вредносни принципи и елементарни стандардни до цели човечки судбини.

А пропагандниот мотор што ја влече локомотивата на СДСМ? Тој не е „мејд ин Џермани“, туку е по „јус стандарди“. Да, и кај вмровците има инсталирано грст делови во југословенско производство, ама самиот мотор е германски, и тоа се гледа во ефектот на пропагандата. Кај комуњариве, пак, моторот е југословенски, иако се наоѓа и по некој нов дел набавен од странство.

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”