Пратеник и брат на ексминистер предолго на чело на Црвен крст

by fokus

Поради мигрантската криза и поплавите во Пелагонија, Тетовско и во Скопско, изборите за раководни органи на Црвен крст, кои требаше да се одржат во јуни годинава, се одложени.

На чело на ЦК е поранешниот пратеник од СДСМ, Милчо Трајков, но вистинското управување со организацијата е во рацете на генералниот секретар Саит Саити, брат на врховниот судија Џемаил Саити, поранешен министер за локална самоуправа од ДПА. И на двајцата, според статутот на ЦК, мандатите им се истечени

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”