Пастирот секогаш се повикува на народот затоа што само од народот се плаши

by Фокус 12:39
12:39

Дали во Македонија постои „длабока држава“, чии припадници имаат апсолутна моќ да создаваат и да уништуваат политички кариери, да даваат и да одземаат богатство, да решаваат кој ќе пие виски со манекенки, а кој во затвор ќе чмае?

Да, има длабока држава и кај нас. Ние, народот, граѓаните, обичните луѓе, гласачите, ние сме сите длабоката држава.

- Advertisements -

Штета само што не сме свесни за сопствената моќ, па се давиме дури и во плиткото.

Затоа и Никола Груевски постојано се повикува на народот.

Затоа што тој само, исклучиво и единствено од народот – се плаши.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”