Обвинителка по ќеф на Фамилијата

by Фокус 17:30
17:30

Услов за напредок во обвинителската кариера е обвинителот да има голем успех во постапувањето по предметите.

Поточно, обвиненијата да му се цврсти како карпа, за да може и пресудата да се заснова на нив и да биде издржана.

- Advertisements -

Анализирајќи ги, пак, поголемите предмети зад кои стои името на актуелната скопска јавна обвинителка Гордана Гешковска, не се добива таков впечаток.

Таа напредувала во кариерата иако дел од предметите ѝ паѓале како круши, односно не добиваат зелено светло од Апелација.

Сега, пак, е исправена пред нов предизвик, дали да ги гони тие што ја „искачија“ на врвот!

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”