Но, Македонија не е Украина!

by Фокус 18:50
18:50

Евроатлантските сили, иако дезорганизирани, дефокусирани и фракционирани по партиско-етничка основа, доколку се отворат сите карти, сепак се посилни од силите на авторитаризмот кои веќе ги отвораат картите и покажуваат стремеж кон милитантен тоталитаризам и припремаат терен за меѓуетнички конфликт (план „Б“), доколку не успеат да добијат уште едни избори врз национал-социјалистичка основа (план „А“), со исфрлање на тезата која нашироко ја пропагираат, дека единствени добитници од сегашнава криза се ДУИ и Албанците, а пак СДСМ ќе го продаде името доколку дојдат на власт.

И токму затоа на Македонија ѝ е потребна цврста рака и докажан шпион за справување со нив. Оваа монструозна теза е на директна линија со Руското МНР…

- Advertisements -

Пишува
Др. Перо ДИМШОСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”