Најголем проблем со кој се соочува Македонија е решавањето на спорот со Грција

by fokus 13:28
13:28

И покрај многу итни задачи кои на домашен план ургентно стојат пред нашата нова влада, сепак не треба да се заборави дека најголем проблем со кој се соочува Македонија е решавање на спорот со Грција.

Затоа во ниту еден момент не треба да се става настрана тоа прашање, туку треба новата влада да му посвети најголемо можно внимание. Од првите потези на владата на меѓународен план изгледа дека за тој суштински проблем се свесни најодговорните луѓе во владата.

- Advertisements -

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров ја посети Атина и јавноста виде дека, сепак, има шанси да се создаде една нова продуктивна атмосфера во односите меѓу двете земји. Но, тоа не значи дека лесно ќе се справиме со тој проблем.

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”