На патот кон дното

by fokus 13:46
13:46

До вчера си бил „најмоќниот човек во Македонија“, како што своевремено Мијалков го именуваа белградските весници, страв и трепет не само за обичните граѓани, туку и за оние од врвот на власта, господар на животот и смртта, а денес си постанал посрано детуле на кое му тече низ ногавиците, низ ракавите, низ устата, низ носот… му тече од каде што ќе стигне.

Убаво рекле: кој со меч и сила владее, од страв ќе загине!

- Advertisements -

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”