На Груевски не му помагаат ниту нови избори

by fokus 13:22
13:22

Што очекува ВМРО-ДПМНЕ од евентуални нови избори, ако знае дека нив мора да ги организира влада со поддршка од сите партии, ако за тие избори опозицијата, и албанската и македонската, се обединат… Па ништо особено.

Такви избори не му одговараат ниту на Груевски, но нема друг избор. Тој мисли дека доколку купи уште малку време, ќе се создадат (гео)политички услови, некако да куртули од одговорност

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”