Метастазира хаосот на Онкологија: Клиниката набилда долг од 20 милиони евра, вработени крадат цитостатици од болните од рак!

by fokus

Скопската клиника каде што завршуваат најтешко болните пациенти се наоѓа во тотален хаос.

Нивниот живот зависи од цитостатиците и од имунолошката терапија, но таа постојани доцни, а во неколку наврати фатени се вработени како ја крадат и ја препродаваат неопходната терапија.

Во меѓувреме, долговите во последните 3 години достигнаа и до 20 милиони евра поради делење терапија без претходен план, купување лекови на реверс…

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК