Маријан Ненов: Груевски и Фамилијата стојат зад БЕГ, која украде 20 милиони евра од граѓаните!

by fokus 12:58
12:58

Маријан Ненов е дипломиран електроинженер, кого маката во животот го направила и одличен правник. Тој е еден од основачите на здружението „Но пасаран“, кое веќе шест и пол години води судска битка со БЕГ.

Од една страна е компанијата, а од другата се илјадници граѓани, кои добиваат сметки за паушал за парно, а воопшто не користат вакво затоплување. Од 1 април е донесен Правилник со кој паушалот повеќе нема да се плаќа, но старите долгови и тужби никој не сака да ги избрише.

Ненов за „Фокус“ открива и дека БЕГ е „масло“ на екс премиерот Никола Груевски, кој ја создал заедно со Фамилијата

Разговараше
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”