Кардиган – џемпер од високата мода

by fokus

Кардиган е облеката што се носи на пролет, кога сè уште не е топло да се излегува само по блуза. Тој, исто така, добро стои и во зима, под капутот, кога на телото му треба дополнително да се загрее.

Кардиганот спаѓа во плетена облека, отворен во предниот дел, џемпер со копчиња, кој може да биде сплетен рачно или на машина. Може да се носи закопчан или откопчан, во зависност што се носи под него.

Пишува
Маја КАТАРОВА-АПОСТОЛОВА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК