Ќе успее ли Заев да ја обедини опозицијата и да го поведе народот против Груевски?

by Фокус 18:10
18:10

Иако сите имаат иста цел за промена на власта, опозициските лидери и партии се разликуваат во селекцијата на средства како да се постигне тоа.

Сепак, објавувањето на „бомбите“ од страна на СДСМ, кои говорат за масовно кршење на човековите права и суспендирање на демократијата, ја создава агендата околу која може да се обедини целокупната опозиција, па дури и да прерасне во широко народно движење, во кое би учествувале невладините организации, интелектуалци и граѓани.

- Advertisements -

Дали Заев ќе успее да ја обедини партијата, да ја зголеми политичката коалиција, а на крајот да ја претвори во широк натпартиски блок, кој треба да го поведе народот во борба против режимот?

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”