Историската комисија – орган за бугаризација

by fokus

Бугарија може да го спори апсолутно секој историски настан пред 1991 година.

Очигледно е дека целта е присвојување на Македонската револуционерна борба и нејзино изедначување како бугарска

Пишува
Реџеп ИСМАИЛ-ХАКТАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК