Има ли Груевски план за вонредни мерки?

by Фокус 17:30
17:30

Познавајќи го психо-политичкиот профил на Груевски, тој не само што ќе ја негира автентичноста на содржината на снимки што директно ќе му го срушат интегритетот,  туку поверојатно е дека сразмерно на интензитетот на „бомбите“ кои ќе му експлодираат в лице, ќе се обиде да ја засилува и страховладата.

Во високи врвови на владеачката партија се разгледувала и можноста за превентивно воведување „вонредни мерки“ против обидот за државен удар, од типот на српската „Сабја“ по убиството на премиерот Ѓинѓиќ – цензура на медиумите, забрана на Јутјуб, Фејсбук, ограничување на јавните собири и протести, серија апсења…

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”