И компанија-донатор на СДСМ влегла во бизнисот со медицинска марихуана!

by fokus

По легализацијата на одгледување канабис за медицински цели во 2016 година, се лиценцираа десетици компании со домашен и странски капитал, а некои допрва очекуваат одобрение за производство.

Една од нив е „Мар Медика“ формирана кон крајот на 2018 година во Куманово, која, според податоците што ги обезбеди „Фокус“, е во сопственост на „Квалитет-Пром“ на Тони Каранфиловски и „УПМ-ГРУП“ во сопственост на „Делукс Ауто“ на Бобан Спасовски. „Делукс Ауто“, пак, се јавува како донатор на СДСМ во 2016 година, а оттогаш добила и неколку тендери за набавка на патнички возила од разни државни институции

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК