Груевски платил милиони на фирма од Израел за да измисли жолто комбе

by fokus

По обвинението за „Таргет и Тврдина“, кое треба да докаже дека незаконското нелегално прислушување го вршело УБК, СЈО отвори нова истрага, со која дефинитивно пропаѓа во вода тезата на Никола Груевски дека прислушувањето го вршела странска служба.

Истрагата „Странска служба“ открива дека компанија од Израел, по барање на УБК, изготвила лажен извештај кој требало да ја потврди тезата на тогашната власт, дека „бомбите“ се дело на странска држава. За возврат, компанијата пак ќарила тендер од МВР

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”