Груевски и Иванов ќе си ги чуваме и плаќаме и откако ќе си одат!

by fokus 14:02
14:02

Претседателот и премиерот на кој им престанала функцијата во земјава имаат привилегии и бенефиции за кои би сонувале нивните колеги во регионот. На Никола Груевски ќе му плаќаме лично обезбедување од шест лица, службено возило и возач уште цела декада, колку што бил премиер.

Ѓорѓе Иванов, пак, кога ќе си замине од претседателскиот кабинет ќе зема пензија иста со претседателската плата, а ќе има и канцеларија со вработени, службено возило, возач, покривање на сите трошоци за неговите активности и други привилегии кои сега може да ги користи и екс претседателот – Бранко Црвенковски

- Advertisements -

Пишува
Кристина ОЗИМЕЦ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”