Граѓаните возат „крнтии“ стари 19 години, а функционерите се луксузираат со нови лимузини

by fokus 14:55
14:55

Во кризна година, кога се очекува сите да си ги приберат нозете колку што им е долга чергата, од владата објавија оглас за набавка на 45 автомобили на лизинг во рок од 3 години. По овој период, повторно ќе си набават нови лимузини. Така, според нив, било најекономично!

Статистиката, пак, покажува дека граѓаните возат автомобили во просек стари по 19 години. За нив најекономично е да си купат стари автомобили, бидејќи економската логика на владата, 40.000 евра по возило, а по 36 месеци да останат со празни раце, е виша математика за нив

- Advertisements -

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК