„Фокус“ беше слободен и за непријателите на слободата

by Фокус 18:15
18:15

Од самиот почеток, во јуни 1995-та, „Фокус“ немаше посебна идејно-политичка ориентација. Весникот беше демократска платформа, плуралистички мозаик на мислења, инка за обесправените, слабите, понижените, пролетерите, интелектуалците, катче на слободната мисла, крик наспроти моќта, збеснатата власт и теророт на политичката и олигархиската мафија.

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”