Фирма стара 3 месеци доби тендер за дигитализација на матичните книги од половина милион евра!

by fokus 15:39
15:39

Од 2019 година досега, Управата за матични книги спровела неколку тендери за набавка на хардвер, софтвер и за дигитализација, чија вкупна вредност надминува милион евра.

Најголемиот договор од половина милион евра беше склучен во март годинава за скенирање списи и внес на податоци со компанијата „Новатек Инв“, која е формирана за трговија на големо нецел месец пред објавувањето на огласот за тендерската постапка и само 3 месеци пред склучувањето на договорот за јавна набавка.

- Advertisements -

Сите тендерски постапки од овој тип, без исклучок, се спроведени без конкуренција

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК