Фала, благодарам. Јас ќе гласам за Стево!

by Фокус 20:00
20:00

Заради другите и заради себе, веројатно ќе треба да објаснам и од каде и јас, Албанец со три партии и еден кандидат, уште во првиот круг да ја заокружам тројката за претседател.

Првото кратко објаснување: „не сум будала, да не гласам“, е за сите мрчатори и промотори за бојкот. Голем број луѓе, некои и оправдано поради пустеци, СДПМ, полициско присуство итн., одбираат да не гласаат. Но, правејќи така, тие ja пропуштаат единствената можност, ако ништо друго, токму со тој свој еден глас да поништат некоја ујдурма со гласовите.

- Advertisements -

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.