Движење или нова партија?

by Фокус 18:15
18:15

Во опозицискиот сојуз на чело со СДСМ се тестираат идеите за збивање на редовите со меѓупартиски координативни органи, окрупнување на опозициските сили во едно силно движење, па дури и за обединување на сите блиски опозициски партии, заедно со некои невладини организации и интелектуалци, во нов конкурентен политички субјект, под сосема нов бренд и веројатно со ново раководство.

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”