Додека „му служеле“ на народот, Груевски и Фамилијата дебело се нафатирале

by fokus 13:40
13:40

Имотните пријави што функционерите на владејачката партија ги поднесувале до надлежните институции покажуваат дека најголем дел од нив го зголемиле својот имот додека биле на власт.

Но, тоа не е ниту мал процент од вкупниот имот што тие и нивното потесно семејство го поседуваат, со оглед на податоците дека родители, браќа и сестри и пријатели на чиновниците поседуваат атрактивни недвижности и водат плодни бизниси.

- Advertisements -

Притоа, дел од функционерите не го пријавуваат овој имот бидејќи не живеат во семејна заедница со роднините на чие име фигурира

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”